De mooiste plekken aan het Gardameer

Deel artikel

Je hebt er vast al eens van gehoord, of misschien bent je er zelfs al eens geweest: het Gardameer. Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het meer heeft een oppervlakte van 369,98 vierkante kilometer. In het Italiaans heet het meer het Lago di Garda.

Het Gardameer ligt in 3 regio’s namelijk: Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. Er liggen 7 eilandjes in het meer. In de jaren 70 en 80 was het meer door industriële lozingen en door het afval van de toeristen ernstig vervuild geraakt. Daarom werden er milieumaatregelen getroffen. Tegenwoordig is het water weer gezonder en schoner. Dus op naar de mooiste plekken gelegen aan het Gardameer!

Het Gardameer

De leukste stadjes

Het Gardameer is heel erg groot. Aan het Gardameer liggen talloze stadjes en dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken als je in de buurt bent. Lazise is één van de populairste stadjes aan het Gardameer. Lazise ligt aan de haven. Mede daardoor komen er veel toeristen op af. In dit stadje kan je wandelen door de kronkelende straatjes, winkels bezoeken, een lekker Italiaans ijsje eten en even bijkomen op een sfeervol terras of restaurant.

Een andere stad die je niet mag overslaan is Bardolino. Dit stadje ligt in het zuidoosten van het Gardameer bij de mooie groene heuvels. Het oude centrum is voor het grootste gedeelte autovrij en dit zorgt voor een betere, knusse sfeer. De haven ligt altijd vol met bootjes. Bardolino heeft veel wijngaarden en staat dan ook bekend om haar heerlijke wijn.

Het citroenstadje: Limone sul Garda. Dit prachtige Italiaanse stadje ligt tegen een rotswand en is erg populair onder de toeristen. Je kan de boot nemen naar de overkant. Dan kom je uit bij een ander leuk stadje Malcésine. Zo kan je je bezoek aan Limone sul Garda goed combineren met een andere leuke stad, wat ook erg bekend is.

Excursies

Er zijn verschillende excursies en uitstapjes vlakbij het Gardameer. Zo kan je varen in een bootje, waterskiën of kano varen. Dit is een unieke ervaring en is eigenlijk het populairste uitstapje. Ook zijn er altijd leuke marktjes rondom het Gardameer die je kan bezoeken. Als je meer van de geschiedenis houdt: er zijn veel kastelen gelegen aan het Gardameer. Er zijn ook verschillende grotten in de buurt. De grotten van Catullo zijn één van de bekendste. Dit zijn de ruïnes van een Romeinse villa. Deze grotten liggen in het hart van Sirmione. Als je genoeg hebt gehad van de geschiedenis en de cultuur, is het mooiste pretpark van Italië in de buurt. Dit pretpark heet Gardaland. Hoe oud je ook bent, hier vermaakt iedereen zich.

 

Kortom: een vakantie naar het Gardameer is zeker de moeite waard! Hier kan je volop genieten van diverse uitstapjes naar steden op activiteiten ondernemen. Voor een dagje relaxen aan het heerlijke strand ben je ook op de juiste plek in het prachtig Italië!

Gerelateerd nieuws

Engelse woordjes
Taalcursussen

Taalcursus volgen

Als je geïnteresseerd bent in andere landen en culturen ga je vast ook graag naar het buitenland om deze prachtige landen op te zoeken. Dan

De basis van Italiaanse grammatica

De Italiaanse grammatica zit heel anders in elkaar dan de Nederlandse grammatica. Italiaans is een taal die invloeden heeft uit de Spaande en Franse taal.