Spreek je al een aardig woordje Italiaans? 3x waarom een taalcursus toch een goed idee is

Deel artikel

Al vanaf dat je kind was breng je geregeld een bezoekje aan het mooie Italië. Daarom ben je niet alleen gewend geraakt aan de cultuur, en ken je de weg in de grote steden, maar schiet je ook niet gelijk in de stress als een van de locals Italiaans tegen je begint te praten. Maar sommige delen van de gesprekken houd je nog niet helemaal bij. Daarom besluit je dat het toch wel handig is om je kennis op het gebied van de Italiaanse taal uit te breiden door middel van een taalcursus. En dat heeft meer voordelen dan je denkt.

Leer Italiaans communiceren op zakelijk niveau

Met een taalcursus Italiaans leer jij niet alleen hoe jij gesprekken kan voeren met de locals, fatsoenlijk een biertje kan bestellen in elke Italiaanse stad, maar ook hoe jij Italiaans kunt communiceren op zakelijk niveau. En dat is heel handig als jij je wilt onderscheiden ten opzichte van jouw collega’s. Als je zelfstandig ondernemer bent, kan het je ook helpen om je klantenkring uit te breiden omdat jij je nu ook in het Italiaans verstaanbaar kan maken. Daarnaast doe je bij een taalcursus Italiaans ook de nodige leesvaardigheid op, zodat je ook de structuur van de teksten in kranten en tijdschriften leert herkennen.

 

Street Urban Italian Italy Rome Trastevere Roman

Op zoek naar een nieuwe carrière?

Als aanvulling op bovenstaande; het komt wel eens voor dat er mensen gezocht worden die kunnen vertalen van het Italiaans naar het Nederlands of Engels. In dat geval heb jij een streepje voor, omdat jij door je taalcursus Italiaans echte feeling hebt met deze taal. Zo is het voor jou geen enkel probleem om teksten te vertalen of om te helpen als tolk binnen bedrijven. Jij straalt uit dat jij je bij ieder gesprek kunt redden en straalt zelfvertrouwen uit. Dat biedt ook nog eens de nodige kansen wanneer jij het wel tijd vindt worden voor een carrièreswitch.

 

Verschillende soorten cursussen

Het grote voordeel is dat er tegenwoordig taalcursussen worden aangeboden in verschillende programma’s. Zo kan je zelfstandig thuis aan de slag. Je krijgt dan het lesmateriaal opgestuurd en kan op je eigen tempo de cursus doornemen. Maar het is ook mogelijk om echt naar een taalinstituut te gaan en daar de taalcursus van je keuze te volgen. Hier worden ook weer verschillende programma’s aangeboden, zoals een jaarcursus Italiaans. Hier leren ervaren docent je in acht maanden tijd op een efficiënte manier om beter te communiceren in het Italiaans, zodat jij je verstaanbaar kunt maken tijdens elk gesprek wanneer jij weer afreist naar Italië.

Gerelateerd nieuws

Engelse woordjes
Taalcursussen

Taalcursus volgen

Als je geïnteresseerd bent in andere landen en culturen ga je vast ook graag naar het buitenland om deze prachtige landen op te zoeken. Dan

De basis van Italiaanse grammatica

De Italiaanse grammatica zit heel anders in elkaar dan de Nederlandse grammatica. Italiaans is een taal die invloeden heeft uit de Spaande en Franse taal.