Tips om snel Italiaans te leren

Deel artikel

Tips om snel Italiaans te leren

Italië, het land van de pizza, pasta, familie en zon. Een mooi vakantieland, maar ook de Italiaanse taal is populair onder veel mensen. Italiaans is een prachtige taal om naar te luisteren, maar het is nog mooier als je het zelf vloeiend kan spreken. Het leren van een nieuwe taal hoeft niet zo moeilijk te zijn of lang te duren als je denkt. Hieronder worden een aantal tips besproken hoe jij binnen no-time een padrone wordt in de Italiaanse taal.

Kijk Italiaanse kinderprogramma’s

Een algemene tip als je een vreemde taal wilt leren: kijk kinderprogramma’s in die taal. Zo ook met Italiaans. De shows zullen inhoudelijk natuurlijk nogal kinderachtig zijn, maar qua niveau van taal past het perfect bij beginners. De taal die in die shows gesproken wordt, gaat terug naar de basis en is veel makkelijker te volgen dan programma’s voor volwassenen. Ook is het fijn om een duidelijk beeld bij de woorden te hebben.

Zorg dat Italianen Italiaans met je spreken

Het is een natuurlijk iets dat we doen uit beleefdheid: wanneer we merken dat iemand iets niet begrijpt, probeer je het makkelijker uit te leggen. Dit doen we ook als we merken dat iemand niet bekwaam is in een bepaalde taal. Om de ander te helpen schakelen we over naar het Engels, omdat mensen die taal doorgaans wel allemaal spreken. Wanneer dit gebeurt als jij Italiaans spreekt, zeg de mensen dan dat je graag door wilt gaan in het Italiaans in plaats van in het Engels. Je leert namelijk het snelst door zo veel mogelijk Italiaans te spreken. Het maakt helemaal niet uit als dit nog niet foutloos is. Oefening baart immers kunst!

Volg een taalcursus

Aan het EBC-taleninstituut kun je cursussen op elk gewenst niveau volgen. Van jezelf op vakantie verstaanbaar kunnen maken, tot een zakelijk niveau. Alles is mogelijk. Je kunt zelfs via een spoedcursus binnen 5 dagen Italiaans leren. Handig voor als je binnenkort een reis naar Italië op de planning hebt staan!

Buona fortuna!

Gerelateerd nieuws

Engelse woordjes
Taalcursussen

Taalcursus volgen

Als je geïnteresseerd bent in andere landen en culturen ga je vast ook graag naar het buitenland om deze prachtige landen op te zoeken. Dan

De basis van Italiaanse grammatica

De Italiaanse grammatica zit heel anders in elkaar dan de Nederlandse grammatica. Italiaans is een taal die invloeden heeft uit de Spaande en Franse taal.