Tips voor het leren van een nieuwe taal

Deel artikel

Als je niet bent opgegroeid met een tweede taal, kan het lastig zijn om jezelf deze alsnog aan te leren. Je hebt hiervoor veel tijd en motivatie nodig. In dit artikel vind je een aantal tips om snel een nieuwe taal te leren.

Consistentie

Zorg ervoor dat je de nieuwe taal vaak kunt oefenen. Bekijk bijvoorbeeld televisieprogramma’s in de betreffende taal, praat met mensen die de taal spreken en oefen je schrijfvaardigheid. Bovendien is het van belang dat je blijft herhalen. Herhaal bijvoorbeeld steeds de volgende dag wat je allemaal geleerd hebt de dag ervoor en herhaal dit na een tijdje nog een keer. Het helpt ook om een woord in verschillende contexten te zien, dit zorgt ervoor dat je het woord beter onthoudt.

Leg contact

Naast dat het erg leerzaam is, kan het ook nog eens erg leuk zijn om met iemand te praten die de taal goed beheerst. Uiteraard hoeft het allemaal niet meteen perfect te zijn. Ben je nieuw in Nederland en probeer je de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen? Dan kan het een goed idee zijn om deel te nemen aan activiteiten of trainingen. Op deze website vind je bijvoorbeeld allerlei leerzame trainingen, waardoor je naast de taal beter te leren, ook nog eens nieuwe mensen leert kennen. Als je de taal al goed onder de knie denkt te hebben, zou je je kennis hiervan kunnen uitbreiden door specifieke cursussen te gaan volgen, zoals een cursus onderhandelen.

Efficiëntie

Er bestaan specifieke methoden die je in staat stellen om efficiënter te leren. Het is bijvoorbeeld beter om geen losse woorden te leren, maar eerder woordgroepen en uitdrukkingen. Ook sla je informatie beter op wanneer je deze koppelt aan een specifieke context. Je kunt hier ezelsbruggetjes voor gebruiken, door bijvoorbeeld een bepaald woord te koppelen aan je favoriete geurtje als de namen hiervan op elkaar lijken.

Gerelateerd nieuws

Engelse woordjes
Taalcursussen

Taalcursus volgen

Als je geïnteresseerd bent in andere landen en culturen ga je vast ook graag naar het buitenland om deze prachtige landen op te zoeken. Dan

De basis van Italiaanse grammatica

De Italiaanse grammatica zit heel anders in elkaar dan de Nederlandse grammatica. Italiaans is een taal die invloeden heeft uit de Spaande en Franse taal.